Manteiga de semente de Cacau

O que é

A manteiga de semente de cacau é um produto natural feito a partir das sementes de cacau. Ela é extraída das sementes de cacau torradas e moídas, e possui uma textura suave e cremosa, semelhante à manteiga de karité. É um ingrediente natural rico em nutrientes que oferece vários benefícios para a saúde da pele e do corpo.

O que faz

A manteiga de semente de cacau é rica em ácidos graxos saturados e insaturados, além de conter polifenóis e vitamina E. Esses nutrientes oferecem vários benefícios para a saúde, funcionando como hidratante, protegendo contra os radicais livres e reduzindo a inflamação da pele.

Onde encontrar

A manteiga de cacau é natural e feita a partir das sementes de cacau, que são extraídas, moídas e torradas.

Curiosidades

Você sabia? As sementes de cacau eram tão valiosas na antiga civilização maia que foram usadas como moeda. As sementes de cacau eram tão preciosas que os maias as usavam para comprar bens de consumo e até para pagar impostos.

Artigos Científicos

Health Benefits of Cocoa Butter

Cocoa butter is versatile. Not only is it a required ingredient in US-produced chocolate, but it’s also a popular ingredient in skin creams, lotions, lip balms, and dessert recipes.

Theobroma cacao: Review of the Extraction, Isolation, and Bioassay of Its Potential Anti-cancer Compounds

Plants have been a good source of therapeutic agents for thousands of years; an impressive number of modern drugs used for treating human diseases are derived from natural sources. The Theobroma cacao tree, or cocoa, has recently garnered increasing attention and become the subject of research due to its antioxidant properties, which are related to potential anti-cancer effects. In the past few years, identifying and developing active compounds or extracts from the cocoa bean that might exert anti-cancer effects have become an important area of health- and biomedicine-related research. This review provides an updated overview of T. cacao in terms of its potential anti-cancer compounds and their extraction, in vitro bioassay, purification, and identification. This article also discusses the advantages and disadvantages of the techniques described and reviews the processes for future perspectives of analytical methods from the viewpoint of anti-cancer compound discovery.

Produtos que contém
este ingrediente